Mergi la conţinutul principal

Testare gratuită pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19 dedicată cadrelor didactice din clasele primare

Un demers al Sistemului Medical MedLife

 Perioadă campanie: 1- 14 septembrie 2020 

În contextul pandemiei COVID-19, începerea școlii reprezintă un moment stresant și dificil pentru cadre didactice, părinți și elevi. Pentru ca școlile să devină un mediu mai sigur, venim în sprijinul acțiunilor deja întreprinse de autorități cu un demers de testare gratuită dedicat învățătorilor pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19.

Inițiativa se desfășoară la nivel național și își propune să măsoare gradul de imunizare a cadrelor didactice din ciclul primar. În cadrul acestei acțiuni, MedLife pune la dispoziție teste serologice care detectează prezența anticorpilor specifici COVID-19 în organism, produși ca răspuns la infecția cu noul coronavirus*.

Învățătorii vor afla, astfel, dacă au intrat în contact cu virusul și dacă au dobândit, pentru o anumită perioadă, imunitate naturală pentru SARS-CoV-2.

În cazul în care sunt identificate mai mult de 3 cadre didactice care au trecut prin boală în cadrul aceleași instituții, vom pune la dispoziție și teste RT- PCR în vederea diagnosticării, astfel încât să poată fi izolat din timp un posibil focar de infecție*.

* În limita stocurilor disponibile.

Cui se adresează demersul ?

Cadrelor didactice din învățământul primar din toată țara.

De ce să te testezi?

Pentru a afla dacă ai intrat în contact cu virusul și ai dobândit, pentru o anumită perioadă, imunitate naturală pentru SARS-CoV-2, indiferent dacă ai avut simptome specifice sau ai fost asimptomatic.

  • Un rezultat pozitiv

    Un rezultat pozitiv indică faptul că ai intrat în contact cu virusul SARS-CoV-2 ceea ce înseamnă că te-ai imunizat și probabilitatea de a te reinfecta este, în acest moment, mică.

    În cazul unui rezultat pozitiv:

  • Un rezultat negativ

Ce tip de testare se efectuează?

Prezența anticorpilor se detectează prin efectuarea testelor serologice pe bază de chemiluminiscență. Acestea pot detecta prezența anticorpilor IgG în sânge, produși de organism ca răspuns la infecția cu noul coronavirus.

Unde se realizează testarea?

În toate cele peste 140 de puncte de recoltare MedLife la nivel național, probele urmând să fie prelucrate în cele 6 laboratoare.

Cum te înscrii pentru testarea gratuită?

Completează formularul* și vei primi în scurt timp toate detaliile. Te rugăm să iei în considerare că demersul se adresează exclusiv cadrelor didactice din învățământul primar, așadar va fi nevoie să completezi o declarație pe proprie răspundere la momentul prezentării în punctul de recoltare, care să ateste faptul că faci parte din grupul țintă.

*Completarea formularului este obligatorie.

Ce trebuie să mai știi despre testele IgG?

Campania s-a încheiat.