Mergi la conţinutul principal

Coronavirus în România: Situația actualizată și ultimele știri

Pe măsură ce noul coronavirus continuă să se răspândească la nivel mondial cu peste 3,8 milioane de cazuri confirmate și peste 260,000 de decese, România a intensificat eforturile pentru a reduce răspândirea infectărilor între granițele sale. Până în prezent, în România au fost raportate 20479 cazuri de infectare cu noul coronavirus, fiind înregistrate 1333 decese

 

2 Iunie: ultimele informații privind evoluția infectărilor cu coronavirus

1. În urma analizei făcute de Institutul Național de Sănătate Publică, s-a constatat că în ultima săptămâna aproape jumătate din cazurile confirmate cu virusul COVID-19 sunt în București, Botoșani, Suceava, Iași și Bihor.

Numărul de infectări în rândul personalului medical este în contuare de una la șase infectări. Cele mai multe decese au fost înregistrate în județele Suceava, Brașov, București, Galați și Iași.

2. Evoluția din ultima perioadă arată o plafonare a numărului de cazuri active. Astfel, după maximul atins în 29 Aprilie, numărul cazurilor active de coronavirus este în ușoară scădere, chiar și în condițiile în care numărul testărilor a crescut.

3. Testări IgG - anticorpi COVID-19 pot fi făcute în toate clinicile și punctele de recoltare deschise din rețeaua MedLife. Costul unei analize este de 120 RON. Nu este necesară trimitere de la medicul de familie.

4. De la începutul pandemiei, zonele din România în care s-au înregistrat cele mai multe cazuri confirmate cu noul coronavirus sunt Suceava (3.111 cazuri confirmate) și București (1.429 cazuri confirmate).

5. Un studiu realizat de MedLife estimează că doar un procent de 2% din populația României s-a imunizat până în prezent pentru COVID-19.

A. Evoluția numărului de decese la nivel național, fiind luată în calcul ziua deceselor, dată ce diferă frecvent de ziua de raportare.

B. Afecțiunile frecvente asociate deceselor cauzate de noul coronavirus. Date rezultate din raportările oficiale pentru un număr de 1137 pacienți (87,13%), din totalul de 1305 decese înregistrate.

C. Distribuția pe grupe de vârstă a persoanelor decedate în urma infectării cu SARS-CoV-2.

 

D. Evoluția numărului de testări efectuate și a cazurilor confirmate de infectare cu noul coronavirus la nivel național.

Evoluția pandemiei de coronavirus pe județe

 

Urmărește evoluția pandemiei de coronavirus pe județe