Mergi la conţinutul principal

Măsuri de siguranță implementate în clinicile MedLife din București și din țară

Siguranța pacienților care ajung în clinicile MedLife a reprezentat o prioritate pentru noi, încă de la începutul pandemiei. Ne-am adaptat rapid și am îmbunătățit continuu măsurile de protecție și prevenție pentru a limita riscul de răspândire a noului coronavirus. Toate clinicile MedLife din București și din țară funcționează acum în parametri normali, în condiții de maximă siguranță și cu o grijă sporită pentru pacienți, dar și pentru personalul medical. Suntem alături de toți pacienții care au nevoie de investigații clinice și paraclinice, investigații imagistice, analize de laborator sau alte servicii medicale. Studiul privind imunizarea naturală a populației pentru COVID-19, pe care l-am realizat în perioada 24 martie – 30 aprilie 2020, a arătat că subiecții testați, cadre medicale și personal auxiliar din clinicile și spitalale MedLife, sunt sănătoși, ceea ce înseamnă că măsurile de prevenție epidemiologică implementate în unitățile noastre sunt eficiente.

 

MĂSURILE IMPLEMENTATE ÎN TOATE CLINICILE MEDLIFE

✔Consultații medicale doar pe baza de programare. Accesul în clincile noastre este permis numai cu o programare prealabilă. Pentru a evita contactul între pacienți și aglomerația din sălile de așteptare, punem accent pe respectarea timpilor alocați fiecărei consultații. Ne bazăm, în același timp, pe înțelegerea și responsabilitatea pacienților în a respecta intervalele orare stabilite.

✔Triaj epidemiologic prin filtre telefonice și la intrarea in clinici. Primul filtru se face prin call-center, pentru identificarea pacienților suspecți sau cu risc de infecție COVID-19. Am introdus, de asemenea, un protocol de verificare a temperaturii corporale pentru fiecăre pacient și declarații pe proprie răspundere pe care pacienții trebuie să le completeze înainte de intrarea în clinică.

✔Pacienții primesc măști de protecție și soluții dezinfectante. După triajul epidemiologic și înainte de a intra în cabinetul medical, pacienții primesc măști de protecție de unică folosință și soluții dezinfectante pentru mâini.

✔ Pacienții cu simptomatologie respiratorie intră pe un circuit separat Dacă la triajul epidemiologic se constată că pacientul prezintă simptomatologie respiratorie sau stare febrilă, acesta este condus printr-un circuit separat către un cabinet dedicat. Acest cabinet se dezinfectează și sterilizează după fiecare consultație.

✔Personalul medical și auxiliar beneficiază de echipament de protecție Pentru siguranța lor și a pacienților cu care intră în contact, personalul din clinicile MedLife poartă ehipament de protecție de unică folosință. Acesta este schimbat regulat, la interval de cel mult 4 ore sau ori de câte ori este nevoie.

✔Accesul aparținătorilor în clinici este restricționat. Cu excepția celor care însoțesc persoane cu handicap sau cu dificultăți de deplasare, aparținătorii nu pot însoți pacienții la intrarea clinică. Aceștia sunt rugați să aștepte în afara clinicii.

✔ Înainte de efectuarea procedurilor gastrointestinale, pacienții sunt testați pentru COVID-19 Pentru a diminua orice risc, pacienții care au programate proceduri gastrointenstinale sunt testați în prealabil pentru COVID-19. Intervențiile se pot efectua doar dacă rezultatul testului RT-PCR iese negativ. În cazul unui rezultat pozitiv, pacienții sunt direcționați către autoritățile responsabile de gestionarea cazurilor de infecție cu virusul SARS-CoV-2.

✔Personalul MedLife din clinici este testat periodic pentru COVID-19. La fiecare intrare in tură, se realizează triajul epidemiologic al personalului medical și de suport. În plus, am introdus testarea periodică și sistematică a cadrelor medicale, precum și testarea imediat ce apare simptomatologia specifică infecțiilor respiratorii acute.

✔Toate spațiile din clinci sunt dezinfectate constant. Atât cabinetele medicale, cât și spatiile comune din clinicile MedLife sunt curățate, dezinfectate și sterilizate constant, în conformitate cu protocoale transmise de autorități. În plus, am implementat proceduri complexe pentru dezinfectarea posibilelor spații contaminate, folosind inclusiv lămpi cu ultraviolete.

Măsurile pentru siguranța pacienților se aplică în toate clinicile MedLife din București, dar și în clinicile noastre din celelalte orașe din țară: Ploiești, Târgoviște, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu, Slatina, Craiova, Timișoara, Arad, Oradea, Cluj, Deva, Sibiu, Brașov, Bacău, Piatra Neamț, Iași, Galați, Brăila și Constanța.

 

TESTARE PENTRU COVID-19 ÎN CLINICILE MEDLIFE

În aceleași condiții de maximă siguranță, în clinicile MedLife din București se pot recolta la cererea pacientilor probe atât pentru depistarea infecției COVID-19, cât și pentru detectarea anticorpilor de tip IgM si IgG.

Testele RT-PCR și cele serologice sunt prelucrate în laboratoarele proprii din Bucuresti, Sfântu Gheorghe și Timisoara.

Sună in call center  021 9646 pentru a afla unde și în ce conditii îți pot face testele pentru noul coronavirus!