Mergi la conţinutul principal

Test diagnosticare și anticorpi COVID-19 la MedLife

Îți desfășori activitatea într-un mediu dinamic care presupune un contact prelungit cu un număr extins de persoane, ai călătorit sau vrei să călătorești? Nu sta preocupat sau îngrijorat de orice simptom care ți se pare suspect că ar putea fi o infectare cu noul Coronavirus. Acționează prin NEfrică, alege să te testezi la MedLife pentru diagnosticare sau pentru a vedea dacă ai anticorpi dezvoltați.

Află mai multe
 • TESTE RT-PCR

  340 lei

  Testul de referință pentru diagnosticul specific de COVID-19 este prin tehnologie NAAT (nucleic acid amplification technology), respectiv reverse transcription real time PCR (qRT-PCR). Acest test pune în evidență prezența ARN viral la nivelul nazofaringelui, cu alte cuvinte, atestă prezența virusului.

   

  TIPUL RECOLTARII – Exsudat nasofaringian.
  UNDE TE POȚI TESTA? – În laboratoarele RT-PCR MedLife, din București, Sfântu Gheorge și Timișoara.
  CUM TE POȚI TESTA? – Pe baza de programare prin call center (021 9646) sau adresându-te oricărei recepții MedLife
  ÎN CÂT TIMP VEI AVEA REZULTATUL? – 3 zile lucrătoare, fără data recoltării.

  Programează-te acum
 • TESTE DETECȚIE ANTICORPI

  120 lei

  Testele serologice se fac din sânge și pun în evidență prezența anticorpilor anti virus (SARS-CoV-2), anticorpi care reprezintă răspunsul imun al organismului gazdă la prezența virusului.

   

  TIPUL RECOLTĂRII – Proba de sânge.
  UNDE SUNT EFECTUATE TESTELE – În laboratoarele MedLife din întreagă țară.
  CUM TE POȚI TESTA? – Adresându-te oricărei recepții din unitățile MedLife.
  ÎN CÂT TIMP VEI AVEA REZULTATUL? – 48 - 72 de ore

  Programează-te acum

TESTE RT-PCR

Testul de referință pentru diagnosticul specific de COVID-19 este prin tehnologie NAAT (nucleic acid amplification technology), respectiv reverse transcription real time PCR (qRT-PCR). Acest test pune în evidență prezența ARN viral la nivelul nazofaringelui, cu alte cuvinte, atestă prezența virusului.

În laboratoarele RT-PCR MedLife, din Bucureșți, Sfântu Gheorge și Timișoara. Acestea dispun de circuite de biosecuritate, spații succesive cu presiune negativă și echipamente speciale dedicate efectuării testelor pentru depistarea virusului SARS-CoV-2. Laboratoarele funcționează la cele mai înalte standarde de securitate, având circuite de acces izolate și fluxuri de procesare total separate de cele pentru restul probelor de laborator.

Dacă testul va fi pozitiv, echipa MedLife va comunica rezultatul către autoritățile statului, urmând ca pacientul să fie contactat în cel mai scurt timp de către reprezentanții sistemului medical public pentru îndeplinirea procedurilor.

Mai multe detalii despre test

TESTE DETECȚIE ANTICORPI

Testele serologice se fac din sânge și pun în evidență prezența anticorpilor anti virus (SARS-CoV-2), anticorpi care reprezintă răspunsul imun al organismului gazdă la prezența virusului.

IgM sunt anticorpii care apar printre primii față de momentul infectării și arată că pacientul a fost infectat recent cu germenele respectiv. Anticorpii IgM dispar mai repede.

IgG sunt anticorpii care apar mai târziu, de cele mai multe ori după apariția IgM și se mențin mai mult timp în sângele pacientului iar uneori rămân pe viață și arată că pacientul a fost infectat la un moment dat.

Metode de lucru: Două teste de chemiluminiscenta: cuplarea anticorpilor (din ser) cu antigenul (din reactiv) declanșează pintr-un lanț de reacții fizicochimice un flux de fotoni măsurabil de către aparat; ELISA: cuplarea anticorpilor (din ser) cu antigenul (din reactiv) duce la o reacție chimică ce se soldează cu o schimbare de culoare a mediului de reacție; intensitatea culorii este măsurată fotometric.

Anticorpii de tip IgG sunt anticorpi tardivi care apar, de regulă, după dispariția antigenului (virusul în sine). Anticorpii de tip IgG, menținându-se în sânge perioade lungi de timp sunt considerați, pentru majoritatea virusurilor, anticorpi de protecție. În cazul în care există un nou contact infectant cu același virus, fie virusul este neutralizat imediat și nu apucă să se localizeze la nivel celular și să se multiplice, fie poate începe ciclul de multiplicare la nivelul celulei gazdă, dar efectele acestuia (simptomatologia bolii) sunt mult mai reduse decât la infecția primară.

Testele de detecție a anticorpilor de tip IgG și IgM pe sistemul analitic Abbott Laboratories sunt teste serologice calitative pe baza de chemiluminiscenta cu microparticule (CMIA). Sunt depistați anticorpi anti nucleocapsida virală SARS-CoV-2. Proteina N din nucleocapsida virală este cel mai abundent, imunogen și bine conservat component viral, fiind considerată un bun marker diagnostic.

Detectarea anticorpilor indică faptul că o persoană a venit în contact cu virusul, indiferent dacă această prezența simptome specifice infecției COVID-19 sau a fost asimptomatică. Prin urmare, testele serologice pentru anticorpi nu pun diagnosticul, dar ajută pentru orientarea diagnosticului. Diagnosticul ferm este pus doar în corelare cu testul RT PCR. Deși informații complete despre imunitatea după această infecție nu sunt încă disponibile la nivel de cercetare globală, datele serologice ar putea identifica subiecții care nu mai sunt susceptibili la infecție. Interpretarea rezultatelor se face în context clinic. Mai mult decât atât, acestea ar putea fi utile pentru identificarea potențialilor donatori de plasmă, care ar putea fi folosită în tratamentul formelor severe. În plus, testele serologice ar putea asista în stabilirea diagnosticului infecției active atunci când RT-PCR este negativ la un pacient prezentat în faza tardivă de infecție COVID)

Când organismul vine direct în contact cu agentul infecțios (de cele mai multe ori făcând boala, dar existând și posibilitatea de a dezvoltă simptome ușoare sau chiar de a fi asimptomatic), acesta (organismul gazdă) reacționează prin activarea sistemului imun, respectiv prin apariția de anticorpi. Prin comparație, vaccinurile declanșează și ele reacții imunologice (mult asemănătoare cu cele naturale) cu apariție de anticorpi, dar în mod artificial, indus, deci nu prin “boală”.

Mai multe detalii despre test

Programează-te pentru testare COVID 19

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/ă de catre MedLife în legatură cu serviciile medicale solicitate.